torsdag 26 februari 2009

De här underbart fina ljusstakarna hittade vi på Hassela vävars på Södra Esplanaden. Lite roligt att affären ligger i vårt gamla hus.
Tänkte att de blir perfekta i vårt nya hem!
De var nedsatta i pris och jag sa därför glatt till expediten: Jag tar dem! Iris tittade på mig och såg helt förskräckt ut, hon sa: men mamma vi kan inte "ta" dem vi måste ju betala först. Ibland uttrycker vi vuxna oss på ett sätt som låter alldeles tokigt i barns öron. Lite nyttigt att reflektera över vad man säger ibland, för mig är det ett självklart sätt att uttrycka mig på men det var inte det för Iris. Gullfia!













Noak har börjat ställa sig upp mot möbler, mot oss och mot spjälsängen. Jätteroligt tycker vi och Noak. Därför var det idag dags för de första skorna. Vilken dag, otroligt, en ny era väntar!
Vi var ivriga att pröva dojjorna på lillebror, men Noak var mest bekymrad över varför fötterna var så tunga, vårt lille gulltroll!
Sen tog vi en promenad på Lunds gator och Iris fnissade rejält när hon såg den här statyn i Kattesund.
En "rumpa" mamma! haha!!
Såhär har vi Iris och Lunds rumpa!
Idag började vi dagen med ett besök på Södertull, hos den helt fantastiska Charlotta Ramberg. Vilken underbar läkare hon är, med värme förståelse och massa kunskap! Love it!
Ordnade lite Amimox till Noak, öronen var inte helt bra, precis som jag misstänkte.
Känns ju väldigt bra att vi hann med ett läkarbesök innan morgondagen. Vi åker till Ellanda och därifrån vill vi inte behöva ta oss till något sjukhus.
Något annat som egentligen inte är så kul men faktiskt väldigt bra är att vi nu köpt så mycket medecin på Apoteket att vi från och med nu får halva priset på allt. JÄ!
Tack Apoteket!:)

onsdag 25 februari 2009

Ja just det!Ett stort GRATTIS till Victoria och hennes Daniel! Igår blev det som alla vet helt offentligt att de nu ska bli man och hustru!
Tittade just på ett klipp från gårdagen och jag måste säga att de verkar vara riktigt lyckliga,vilket alltid är en fröjd att beskåda!
Nu är det bara att börja tillverka flaggor inför nästa år då giftemålet beräknas äga rum!
På Korsgatan bor det,vad det verkar,en mycket kreativ man eller kvinna som piggar upp sin omvärld med alla möjliga små peppande ord och installationer.
Utanför huset på Korsgatan har det byggts en bänk och dessa fina ord har fått pryda dess framsida.
Förutom denna bänk så finns det en spark med påskris och en vårhälsning i stil med: Snart är våren här-håll ut!
Att sitta inne med snuva är ju aldrig kul så eftersom Iris kände sig så pigg idag så gick vi och tog en morgonfika på världens bästa ställe:COFFEE BREAK!
Vårt stammisställe här i Lund...under de senaste fem åren tror jag att vi i vår familj varit de bästa kunderna ett fikaställe kan ha!
Helt underbar latte till ett bra pris, Espresso House kan slänga sig i väggen med sin latte utan kaffesmak.Idag blev det alltså ännu en latte från detta ställe och då latte som smakar kaffe med bönor från Aldos.
Han som äger stället är alltid så trevlig,tusan att jag aldrig förstår vad det är han heter.















Iris och jag hittade ett allra första vårtecken idag!
Underbart med små söta snödroppar.
Iris plockade några och vi satte dem i ett glas där de helt försvann,vi äger inga vaser till så små blommor?Finns det egentligen så små vaser,glas går ju inte alls!

tisdag 24 februari 2009
















Vår lille Noak som sov sig igenom hela fikat och hela promenaden fick sig en flaska välling när vi kom in igen. Noak älskar sin välling och myser verkligen när han får sina flaskor.Jo för det blir måånga varje dag.
På Konsum lyckades Iris tjata sig till en sån här....

Mårtenstorget badar i vårsol,Iris njöt verkligen,hoppade och studsade fram.Här mer stilla dock!:)
Lund är fantastiskt på många sätt. En sak som är bra med denna stad är dess utbud av fikaställen men även att det existerar en Saluhall,underbart tycker jag. Efter fikat tog Iris och jag en runda inne på saluhallen och tittade på alla stora ostar,fiskar och bröd!
Det sägs att saluhallen ska bli ännu "bättre" inom snar framtid och det ser vi verkligen fram emot!
Vi var bara tvugna att ta oss en rejäl "förkylningsfika" på Saluhallen. Iris valde den största kakan som fanns och jag fick min latte!
Noak skötte sig utmärkt och sov sig igenom fikat.
Efter Lunch tog vi en promenad ut i SOLEN!Herregud vad härligt,så lycklig man blir när den första vårsolen bestämmer sig för att titta fram. Iris körde stolt Noak trädgårdsgatan fram.



















Om man vill ha text under sina bilder hur gör man då??
Nu ska vi se om jag kan lyckas med detta förmodligen väldigt enkla trick. Tja eller vid sidan går väll bra det med.
Noak vår buse!

Idag blir det inget dagis

Bloggens födelsedag!

ok,nu är det dags för att börja blogga!
Tänkte att det är ett roligt sätt att dokumentera barnens och vårt liv här i Lund.
Denna ljuvliga underbara stad som vi älskar!
Staden vi blir lyckliga av,vårt hem!
Iris och Noak är förkylda men har vi lite tur med snuvan så blir det kanske en runda ut på kullerstensgatorna senare i dag.
En latte till den trötta mamman hade ju inte varit fel.