tisdag 31 mars 2009

Lycka!

Såhär underbart lycklig var Iris då vi på flyttdagen hämtade hem henne från kompisarna Love och Sigrid. Iris har udner den första veckan i hus förvandlats till den mest harmoniska flickan på denna jord. Hon är glad, påhittig och ivrig på att vara ute på gården hela eftermiddagarna. Barnen på gatan har välkomnat henne så fint och de leker ihop varje eftermiddag. Är faktiskt otroligt överraskad att villalivet skulle vara så fantastiskt och lätt!

På plats!

O jä! nu har vi flyttat in i vårt hus! Än så länge är det inte helt klart men det fungerar bra att bo här ändå! Här är alltså vårt eminenta kök, dock utan fläkt och hyllor till glas och annat.

lördag 21 mars 2009

idag smäller det! Om några timmar flyttar vi! Tjo! Förmodligen blir det en paus i bloggandet då vi kommer att sakna uppkoppling de närmsta dagarna. Sen är jag tillbaka med nya spännande bilder från huset!:)

fredag 20 mars 2009

Sten är fint


Utanför Kulturen fann Noak och jag den här vackra väggen! Lund slutar aldrig att förvåna med sin skönhet!:)

Glorian

Ja det måste varit paradiset vi gick genom för ni ser väll glorian som kom över mitt huvud?

Vackert

Efter vi lämnat Iris på dagis gick Noak och jag till huset för att möta rörmockaren Richard. Han är nog världens bästa hantverkare. Genom åren har han hjälpt oss med diverse kök och det som aldrig slår fel när det gäller honom är att han alltid är extremt punktlig och snabb. På vägen hem igen gick vi genom paradiset här på jorden, herregud vad vackert det är i Botaniska trädgården!

Frukost

Näst sista frukosten i lägenheten intogs idag tillsammans med sötIris och hennes Petshops. Helt plötslit var de små figurerna jättepoppis på Iris dagis och vi blev "tvugna" att införskaffa dessa små djur. Måste säga att jag är positivt överraskad av dem, stimulerar verkligen barnens fantasi och rollekar!

torsdag 19 mars 2009

Huset!

Asså så här ser det ut! Vårt hus i Lund! Även om det inte ligger i Pofessorstaden så är vi lyckliga över att ha köpt ett hus här, trodde aldrig vi skulle kunna ha ett hus i Lund eftersom priserna är helt galna här. Sen är det inte så långt till professorstaden, vi angränsar liksom dit...
I eftermiddags mötte vi upp med Marielle och Viktor vid Iris dagis och sen begav vi oss hit. De passade barnen och jag tokstädade ovanvåningen. Fick bort lite byggdamm men det kändes som om att det hela tiden kom fram nytt, suck! Köket såg jättefint ut idag liksom resten av nedervåningen. Hurra snart flyttar vi!

Vår!

Ja minsann, nu är det vår här i Lund och solen är så varm och fin! Idag när jag skulle lämna Iris på dagis såg vi de här fina snödropparna! Fast de är inte lika fina som gullIris!:) I eftermiddag ska vi upp till huset. Viktor har lovat att passa barnen så att jag kan städa ur lite byggdamm. Ska inte glömma kameran denna gång, hoppas jag kan uppdatera lite senare med bilder från bygget!

söndag 15 mars 2009

Världens bästa och finaste storasyster det måste vara Iris det! Hon älskar Noak och vill gulla, krama och leka med honom. Men ibland blir det för hårda kramar eller lekar och då är det lätt att bli arg. I fredags skulle Iris bära Noak och det tycker vi inte om, men man kan inte se allt och plötsligt hade Iris lyft upp lillebror och ramlat över hans ben. Noak SKREK och benet var rött. Noak och jag åkte till akuten. Fick jättebra bemötande men blev hemskickad eigen. Doktorn trodde inte det var brutet men fortfarande står Noak inte på höger ben. Vi ska ge det en vecka sen får vi se! Hur som helst är Iris världens bästa syster och vi var noga med att berätta att det inte var hennes fel.
Utanför gammelmormor Elins lägenhet har de byggt värsta coola lekplatsen.
Noak och Iris provade den här jättegungan och det var mer än skoj! Noak skrek varje gång vi stannade. Sen fanns det en härlig linbana som till och med moster Katarina tog en åktur på! Iris trodde knappt sina ögon då moster drog iväg, hehe!
Nu är vi mitt i flyttkaoset och de tär rörigt överallt. Phu! Det är rörigt i gamla lägenheten och de tär inte riktigt färdigt i nya huset...men Johannes kämpar på och det ska han ha en stor medalj för!
Vi har haft så mycket att fixa med så att jag inte ens har hunnit ta några bilder. Lägger istället ut någon bild från vår förra vecka i småland.

söndag 1 mars 2009

Mammaspa

Nu är jag och barnen i Småland på lite "kollo" och "mammaspa"! I fredags fick vi vårt HUS och Johannes behöver all vaken tid till att renovera. Det bästa för alla var därför att vi tog en liten trip till mormor och morfar. De är så gulliga, tar hand om oss och hjälper oss då vi har det lite stressigt i Lund. Idag har mormor, Iris, Noak och Jag varit ute i flera timmar. Gått i skogen, lekt på isen och druckit varm choklad! Härligt!
Igår var vi på barnteater i Växjö. Riktigt proffsigt. Pjäsen hette: Jamen och nämen!Iris satte sig längst fram med de andra barnen och vi vuxna fick sitta där bak. Hon var så duktig!Noak stod i mitt knä och var trollbunden.
Tyvärr har jag glömt kamerasladden hemma så nu dröjer det med bilder tills vi är tillbaka i skåneland!